Aproape fiecare clientă care vine la makeup crede că makeup artistul mai e și magician în secret. De ce spun asta?

Pentru că două din trei cliente vin cu tenul foarte deshidratat la machiaj. Și normal că facem tot ce ne stă în putință să vă punem tenul în formă, dar minunea aceasta nu se întâmplă în doar 10 minute.

Ce vreau să spun este că nu acordăm atenția necesară tenului nostru pentru ca el să fie în cea mai bună formă a sa. Tare mult aș dori ca acești pași să nu fie valabili doar pentru săptămâna de dinaintea programării, ci să îți construiești o rutină zilnică dedicată ingrijirii tenului tău.

Întâi de toate, trebuie să știi să te demachiezi foarte bine seara, chiar daca nu ai aplicat o cantitate mare de produse cosmetice.

Reține că tenul nostru absoarbe tot felul de impurități din aer si trebuie curățat în profunzime cu o apă micelară, până când ultima discheta demachiantă folosită este 100% curată.

Următorul pas este un peeling facial, prin care îndepărtăm pielea moartă. După mine, acest pas este cel mai important deoarece cea mai mare problema cu care mă confrunt pe tenul clientelor sunt acele cojițe din zona T care nu sunt deloc estetice și nu lasă fondul de ten și pudra să se așeze cum ar trebui.

După aceea te speli bine pe față, aplici un toner, serum, iar apoi o cremă hidratantă. De asemenea poți aplica doar o mască, atât timp cât îți simți tenul destul de hidratat. Nu sună atât de dificil, nu?

Dar majoritatea dintre noi suntem prea leneșe pentru a face acești pasi care durează doar 10 minute.

10 minute în fiecare zi > 10 minute în timpul ședinței de makeup.

E suficient să îți faci un peeling o dată pe săptămână sau când îți simți pielea mai zgrunțuroasă. 

Ca o rutină zilnică îți rămâne: demachierea, tonifierea și hidratarea.
Am uitat ceva? DA! Ca întotdeauna, buzele! Încearcă să nu uiți de buze când îți faci un peeling, iar pentru a le hidrata aplică un balsam de buze într-un strat mai gros peste noapte.
Ca recapitulare, ceea ce îți recomand eu în general, nu doar înaintea ședinței de makeup, este să dai importanța necesară tenului tău deoarece cu el îmbătrânești, iar mai încolo te va răsplăti pe măsură.
Ține minte că machiajul se așează mult mai bine pe un ten îngrijit și curat.
Sper că ți-au fost folositoare aceste sfaturi pentru viitoarea dată când vei merge la ședința de makeup, și nu numai!
Mai jos îți las produsele mele preferate în materie de skincare. Majoritatea sunt de la Mario BadescuLa Roche-PosayKiehls, Bioderma, Dr. Spiller, The Ordinary.
Kisses!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.