Printre cele mai cumpărate produse în materie de makeup sunt fardurile de ochi, fără doar și poate. Am să îți povestesc din experiența mea cum stă treaba cu ele.

Ca începător, te lași fraierit de brandurile cel mai mult promovate pe Instagram precum Anastasia Beverly Hills, Kat von D, Urban Decay, Huda Beauty, Too Faced și așa mai departe.

Vezi toți influencerii de pe afară cum fac tutoriale cu acele palete foarte promovate iar rezultatul e WOW! Neapărat trebuie să fie bune. Ei bine, când le cumperi și începi să le folosești, observi că lucrurile nu sunt așa de roz ca și în online. Eu una eram dezamăgită că nu se vedea mai deloc culoarea când o aplicam, și pe deasupra mai avea și fall-out.Cu unele palete m-am înțeles binișor, ca de exemplu Modern Renaissance, pe care nu o voi uita niciodată deoarece cu ea mi-am început cariera de makeup artist. O luasem tot așa, din cauza promovării masive pe Insta. Avea nuanțe neutre, perfecte pentru un începător, dar trebuia să am grijă să scutur bine pensula înainte de a aplica produsul. Pe atunci credeam că e normal și că poate nu fac eu bine ceva. Mai târziu mi-am luat și Subculture – cea mai mare greșeală. Nu am văzut o paletă să aibă mai mult fall-out ca aceasta. Am folosit-o de câteva ori pe mine, iar apoi am dat-o uitării într-un loc întunecat, printr-un sertar. Peste ceva timp au mai apărut în kitul meu și palete Huda, cu care am lucrat binișor, inclusiv în anul 2019, când am început să mă perfectionez.

Ce vreau să subliniez aici:

  1. Nu te lua după toate brandurile Americane, promovate masiv pe social media.
  2. Nu cumpăra produse scumpe fără să te documentezi înainte. Cel mai bine e să ceri sfatul unui makeup artist cu mai multă experiență.
  3. Nu toate produsele scumpe sunt și bune. Există și produse ieftine calitative.

Ultima paletă cu care m-am chinuit să lucrez și am șters de nenumărate ori sub ochi a fost Kat Von D 10 Year Anniversary Palette. Avea niște culori superbe în ea, dar degeaba. Fall-out masiv iar culorile îșî pierdeau din intensitate.

La Masterclassul Alexandrei Turkoane, în Noiembrie 2019 am văzut că lucrează aproape doar cu fardurile marca PROVG. M-a uimit foarte tare faptul că nu au deloc fall-out și că sunt atât de pigmentate, încât nu trebuie să aplici foarte mult produs pentru a avea intensitate maximă. Atunci am avut o revelație: foloseam niște PORCĂRII pe post de farduri. M-am bucurat nespus că în sfârșit am găsit niște farduri bune de ochi, și de atunci doar cu ele lucrez. În plus, tot de la ei am câștigat ulterior și o oglindă de makeup la un giveaway. M-am îndrăgostit de tot brandul PROVG și îți pot recomanda absolut toate produsele lor. Atunci m-am decis să îmi vând toate paletele și să lucrez doar cu acest brand. Avantajul fardurilor acestea este că pastilele vin individual (încă o chestie ce nu-mi plăcea la paletele obișnuite- unele culori rămâneau neatinse), iar astfel ai ocazia să îți faci propria paletă din ce culori vrei.

farduri de ochi

Ca să nu mai lungesc prea mult povestea, pe lângă cele de la PROVG, îți mai recomand fardurile de la Natasha Denona, Jeffree Star, Morphe și Cupio.

Pe cele de la PROVG le poți achiziționa de pe Salon Provider, dar și de la Alexandra Turkoane.

Mai bine câteva bune decât multe și proaste!

Sper că ți-au fost de folos informațiile pe care ți le-am împărtășit. M-ar bucura tare mult dacă ai lăsa și un comentariu cu experiența ta.

Kisses!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.